Hiep hiep hoera 4 jaar!!!

Op 10 augustus is Lucas 4 jaar geworden. We hebben zijn verjaardag met ons 4tjes gevierd. We zitten nog in de hechtingsperiode dus vieren we het met de familie ietsje later. Lucas heeft op ons bed zijn cadeautje uitgepakt en was helemaal hieperdepiep. Erg leuk om te zien. ‘s Middags hebben we boodschappen gedaan. Wat voor hem weer iedere keer een feest is. Zelf het karretje duwen. Zelf de groenten en fruit mee afwegen. En vooral ZELLUF!!! Wanneer ik de bananen vergeet roept hij heel hard:”Mama bananen”. Na de boodschappen de kaarsjes uitgeblazen op de taart met een heel hard:”Hiep hiep hoera!!!”. Daarna zijn we samen naar de Mc Donalds geweest. Hij spreekt inmiddels aardig wat Nederlandse woordjes en zinnen. Ongelofelijk hoe snel dit gaat. Zijn Chinees is hij al kwijt aan het raken. Alleen vandaag hoorde ik voor het eerst een Chinees liedje. Maar wanneer hij ziet dat ik het hoor dan gaat het steeds zachter.

Valerie is weer naar school. Ze vond het erg spannend maar gelukkig vindt ze het super leuk op de nieuwe school. Leuke juffen en kindjes. Nu nog maar 17 kinderen. Lucas is na de eerste dag ook mee geweest. Hij keek zijn ogen uit en wist zichtbaar niet wat hij er allemaal van vond dat we Valerie hier naar toe brachten. Toen mama en papa zeiden dat Lucas ook een keer naar school gaat, was dat helemaal fout natuurlijk. Nee, hij wilde niet. “Valerie school” zei hij. Lucas helemaal blij dat Valerie ook weer werd opgehaald. Maar na een paar daagjes begon hij te huilen met het weg gaan op school. “Yue Yue ook kleuren op school” zei hij. (Yue Yue zo werd hij in China veel genoemd ipv Lan Yue). Lucas noemt zichzelf ook wel Lucasje afgewisseld met Yue Yue en Lan Yue. En ook wel Lucasje Jansen.

In oktober willen we Lucas naar school laten gaan. Langzaam wennen. Valerie is begonnen met zwemles en dit vindt ze natuurlijk helemaal super. We zijn ook wat vaker naast de fiets aan het rennen de afgelopen weken. Want ze wil toch nu wel echt zonder zij wielen fietsen! En ja ze kan het! En ohhhhhhhhhh wat is ze apetrots!!! Nu nog het opstappen, wegfietsen en stoppen oefenen en dan mag ze helemaal zonder sjaal. We merken dat de hechting met Lucas erg goed gaat. En oh wat is het een leuk vrolijk mannetje. En hij blijft maar knuffelen en kusjes geven. Vandaag zijn opa en oma voor het eerst op bezoek geweest. Langzaam willen we zijn omgeving verder vergroten. Buiten de deur maar ook het bezoek te laten komen. Dinsdag gaan we naar mama’s werk.

1 reactie op “Hiep hiep hoera 4 jaar!!!

 1. Hallo Bart, Natascha, Valerie en Lucas

  Wat leuk om weer een berichtje van jullie te lezen! En weer wat foto’s, leuk leuk! Ik heb nog regelmatig gekeken of er al weer een nieuw berichtje op de site stond en nu is het dan weer zover! Erg leuk.
  Als eerste nog gefeliciteerd Lucas met je 4de verjaardag! Zo te lezen en te zien hebben jullie er een leuk feestje van gemaakt met z’n 4-tjes.
  En Valerie wat stoer en knap van je dat het fietsen zo goed gaat! Je bent echt een hele grote stoere dame. Ik kan me voorstellen dat papa en mama apentrots op je zijn! Fijn dat het ook zo leuk is op je nieuwe school. Dat zal zeker even wennen zijn voor Lucas nu zijn grote zus niet meer de hele dag met hem kan spelen. Maar ik kan me voorstellen dat Lucas nu ook wel geniet van alle aandacht die hij thuis krijgt! En waarschijnlijk gaat hij in oktober ook met veel plezier naar school toe ook al zal dat ook weer wennen zijn.
  En wat leuk dat opa en oma op bezoek zijn geweest! Ik kan me voorstellen dat jullie Lucas ook aan iedereen willen voorstellen. Op de foto’s zie ik ook zo’n heerlijk manneke!

  Ik zal mam zodra ze terug is van vakantie ook meteen vertellen dat ze even op de site moet kijken naar jullie mooie foto’s. Want ook mam is erg benieuwd!

  Heel veel groetjes van Anke en natuurlijk ook van Gian, Kes en Jop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>